Artikel Terkini

Ali Puteh tiada masalah hadap kecaman

Ali Puteh tiada masalah hadap kecaman
Ali Puteh tiada masalah hadap kecaman 1

Pelawak Ali Puteh sudah bersedia dengan sebarang kecaman netizen selepas diperintahkan Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur untuk membayar ganti rugi am RM60,000 kepada kakak iparnya, Siti Norhidayah Mohd. Ali.

Menerusi laporan Harian Metro, Ali atau nama penuhnya Syed Ali Mubarak Syed Mohd. Ridzuan mengakui tiada masalah berdepan dengan cemuhan orang ramai di media sosial.

Ali Puteh tiada masalah hadap kecaman 2

“Dalam dua tahun ini, saya sudah bersedia menghadapi apa saja kecaman. Saya sudah maklumkan kepada keluarga, menang pun kita kena (hentam), kalah pun kita kena. 
“Jadi, saya tiada masalah dengan netizen sebab kita tahu apa yang kita lakukan dan apa sebenarnya yang terjadi,” kata pelawak berusia 33 tahun itu, semalam.

Selain itu, dia memilih untuk tidak berkongsi sebarang luahan di media sosial kerana bimbang akan mengganggu proses rayuan di Mahkamah Tinggi.

“Kalau saya kongsikan apa-apa lagi di media sosial, saya bimbang akan berlaku masalah di Mahkamah Tinggi. 
“Tentang netizen, saya memang tak risau apa-apa pun,” ujarnya lagi.

Ali Puteh tiada masalah hadap kecaman 3

Semalam, adik kepada Allahyarham Abam Bocey itu bercadang bagi membuat rayuan di Mahkamah Tinggi berikutan terdapat beberapa fakta yang didakwa tidak tepat.

Pada Mei 2020, Siti Norhidayah memfailkan saman fitnah terhadap pelawak tersebut yang membuat kenyataan di laman Instagram seolah-olah menggambarkan dirinya seorang tidak bertanggungjawab.

Ali Puteh tiada masalah hadap kecaman 4

Ali Puteh tiada masalah hadap kecaman 5

Kemelut antara kedua-dua pihak tercetus selepas Abam Bocey atau nama sebenarnya Syed Umar Mokhtar Syed Mohd. Redzuan meninggal dunia pada 10 Februari 2020 akibat demam panas.

Ali Puteh tiada masalah hadap kecaman 6

Sumber: Harian Metro (Najiy Jefri)


Ali Puteh tiada masalah hadap kecaman 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo syaifulloh bin imam muhtasari kontraktor bina rumah ibs saif muhtar

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list