Infotainment

Amazon Dilaporkan Sedang Membangunkan Pesaing Clubhouse

Amazon Dilaporkan Sedang Membangunkan Pesaing Clubhouse
Amazon Dilaporkan Sedang Membangunkan Pesaing Clubhouse 1

Sejak populariti Clubhouse meningkat pada awal tahun ini, beberapa syarikat turut telah melihat ke arena audio. Termasuk antara yang aktif adalah Twitter dan Facebook.

Kini, selain kedua-duanya, Amazon turut dilaporkan sedang membangunkan aplikasi memfokuskan perbualan audio tersendiri, dibawah nama kod “Project Mic”.

Amazon Dilaporkan Sedang Membangunkan Pesaing Clubhouse
Amazon Dilaporkan Sedang Membangunkan Pesaing Clubhouse 6

Aplikasi yang dibangunkan oleh Amazon ini dijangka memfokuskan pasaran Amerika Syarikat terlebih dahulu, dan akan memberikan ruangan untuk pengguna menjadi penyampai radio tersendiri melaluinya – sekaligus mendemokrasikan radio dan membolehkan sesiapa hadir dengan radio tersendiri.

Aplikasi ini dilihat akan turut menawarkan ciri menyertakan dan mengawal muzik ketika bersembang – sesuatu yang masih tiada pada Clubhouse pada hari ini.

Untuk pendengar pula, Amazon menyasarkan memberikan ruangan untuk mendengar melalui aplikasi, Amazon Music, Twitch, atau peranti Alexa.

Buat masa ini, Amazon masih belum mengeluarkan komen rasmi berkaitan dengan penawaran ini, dan tidak diketahui lagi bilakah ia bakal dilancarkan secara rasminya.

Amazon Dilaporkan Sedang Membangunkan Pesaing Clubhouse 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo syaifulloh bin imam muhtasari kontraktor bina rumah ibs saif muhtar

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list