Artikel Terkini

Ini 5 Tanaman Luar Yang Sesuai Untuk Interior Kediaman

Ini 5 Tanaman Luar Yang Sesuai Untuk Interior Kediaman
Ini 5 Tanaman Luar Yang Sesuai Untuk Interior Kediaman 1

 

Tahukah anda terdapat beberapa spesies tanaman luar yang boleh hidup dengan subur di dalam kediaman?. Ia bukan sahaja mencantikkan ruang dalaman malahan mampu membekalkan udara segar dan mendinginkan kediaman anda. Ada di antaranya mampu menghasilkan bunga sepanjang tahun jika diletakkan di dalam kediaman. Lima tanaman luar yang mampu hidup segar di dalam kediaman adalah:

 

Begonia: Begonia mempunyai beberapa varieti yang menghasilkan bunga dan daun berwarna. Secara khususnya, Begonia rex adalah antara tanaman outdoor yang sesuai diletakkan di dalam kediaman kerana warna, corak dan tekstur yang unik.

Ini 5 Tanaman Luar Yang Sesuai Untuk Interior Kediaman 2

Caladium: Caladium memerlukan full shade jika diletakkan di luar. Manakala jika di jadikan tanaman indoor, Caladium memerlukan sedikit cahaya.  Warna, corak dan saiznya yang pelbagai memberikan pilihan kepada hiasan dalaman.

Ini 5 Tanaman Luar Yang Sesuai Untuk Interior Kediaman 4

Coleus: Coleus gemarkan cahaya matahari dan akan merimbun jika sentiasa di pangkas. Pencahayaan sederhana diperlukan apabila coleus diletakkan di dalam rumah.

Ini 5 Tanaman Luar Yang Sesuai Untuk Interior Kediaman 6

Tradescantia: Tanaman ini biasa ditanam luar kediaman. Kebanyakannya lebih gemar cahaya penuh, namun ada di antaranya boleh hidup di dalam rumah. Sebagai contoh, Tradescantia tricolor

Ini 5 Tanaman Luar Yang Sesuai Untuk Interior Kediaman 8

Semua jenis tanaman herba: Kebanyakan tanaman herba hidup dengan baik di luar kediaman. Tanam herba di dalam pasu dan letakkan ia di tepi jendela, tumbuhan ini masih dapat hidup subur dengan bekalan cahaya dari luar.

Ini 5 Tanaman Luar Yang Sesuai Untuk Interior Kediaman 10

Ini 5 Tanaman Luar Yang Sesuai Untuk Interior Kediaman 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo syaifulloh bin imam muhtasari kontraktor bina rumah ibs saif muhtar

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list