Artikel Terkini

Kucing tak dapat, duit lebur RM9,000 — MYKMU.NET

Kucing tak dapat, duit lebur RM9,000 — MYKMU.NET
Kucing tak dapat, duit lebur RM9,000 — MYKMU.NET 1

Kucing tak dapat, duit lebur RM9,000 — MYKMU.NET 2

Kuala Lumpur: Niat seorang seorang doktor wanita ingin membeli kucing baka import yang diiklankan di laman sosial Facebook (FB) bertukar pengalaman pahit apabila dia kerugian RM9,000 selepas menjadi mangsa penipuan.

Mangsa berusia 42 tahun itu menyedari ditipu selepas membuat bayaran, namun tidak memperoleh haiwan terbabit kemudian tampil membuat laporan di Balai Polis Sungai Besi Rabu lalu untuk tindakan selanjutnya.

Menurut sumber, mangsa pada mulanya melihat penjualan kucing itu di FB pada 4 Februari lalu ketika berada di rumahnya di Sungai Besi.

“Dia yang berminat kemudian berhubung dengan seorang lelaki dan sebaik bersetuju dia diminta membuat pemindahan wang ke akaun diberikan.

“Selepas itu dia membuat beberapa transaksi wang kepada suspek seperti yang dimintanya namun pada Isnin lalu dia sekali lagi diminta membuat pembayaran,” katanya.

Sumber itu berkata, mangsa mula curiga selepas membayar RM9,000 namun kucing terbabit masih belum diperoleh dan dia berasa ditipu sebelum membuat laporan polis.

Sementara itu, Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Komersial (JSJK) Kuala Lumpur Asisten Komisioner Mohd Mahidisham Ishak mengesahkan menerima laporan dan kes disiasat mengikut Seksyen 420 Kanun Keseksaan


Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET


Resepi Mee Sup Pedas Cina, Bikin Terliur

Juri program ‘najis’, tak hadap kau sekolah tak? – Diva AA

Kucing tak dapat, duit lebur RM9,000 — MYKMU.NET 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo syaifulloh bin imam muhtasari kontraktor bina rumah ibs saif muhtar

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list