Infotainment

Membesar Bersama, Faizal Azumu Luah Rasa Sedih Atas Pemergian Mamat Khalid

Membesar Bersama, Faizal Azumu Luah Rasa Sedih Atas Pemergian Mamat Khalid
Membesar Bersama, Faizal Azumu Luah Rasa Sedih Atas Pemergian Mamat Khalid 1

Awal pagi tadi, kita digemparkan dengan berita pemergian Pengarah terkenal, Mamat Khalid akibat serangan jantung di Hospital Slim River, Perak.

Membesar Bersama, Faizal Azumu Luah Rasa Sedih Atas Pemergian Mamat Khalid 2

Sudah semestinya, pemergian Allahyarham Mamat Khalid atau nama sebenarnya, Mohamad Mohamad Khalid disifatkan sebagai kehilangan yang besar dalam industri seni.

Namun, ia juga tidak terlepas dari menjadi perhatian Menteri Belia dan Sukan, Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu yang turut menzahirkan rasa sedih. ketika ditemui di Program Senamrobik Perdana sempena Peja Trophy 2021, hari ini di Padang Lintau, Minjoi.

faizal azumu mamat khalid

Menurutnya, pemergian arwah bukan sahaja kehilangan besar dalam industri perfileman, malah ia juga memberi kesan kepada dirinya oleh kerana pernah membesar bersama-sama arwah.

Saya ingin menyatakan rasa sangat sedih dan dukacita pagi ini apabila mendapat berita tentang kematian Allahyarham saudara Mamat Khalid yang sudah saya anggap seperti abang kandung saya sendiri.

Tambahnya lagi, beliau juga mengakui sangat rapat dengan arwah serta ahli keluarganya kerana mereka yang membesar bersama.

Selain itu, beliau juga turut menyeru orang ramai agar bersama-sama mendoakan pemergian arwah serta segala urusannya dipermudahkan.

Marilah sama-sama kita mendoakan agar arwah diampunkan segala dosa dan dihimpunkan bersama orang beriman serta beramal soleh.

Difahamkan, jenazah arwah akan disembahyangkan di Masjid Jamek Idris Iskandar Shah 1 di Sungai Rokam sebelum dikebumikan di Tanah Perkuburan Masjid Kampung Paloh, Ipoh, selepas Solat Zohor.

Allahyarham yang merupakan adik kepada kartunis, Datuk Lat juga turut meninggalkan seorang isteri, Hasmah Hassan dan lima anak.

Semoga roh arwah dicucuri rahmat.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.


Membesar Bersama, Faizal Azumu Luah Rasa Sedih Atas Pemergian Mamat Khalid 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo syaifulloh bin imam muhtasari kontraktor bina rumah ibs saif muhtar

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list