Artikel Terkini

Memperkuat Organisasi ala PCI IMM Malaysia

Memperkuat Organisasi ala PCI IMM Malaysia
Memperkuat Organisasi ala PCI IMM Malaysia 1

Alor Setar – Dalam usaha menguatkan keorganisasian dengan anggota lainnya di bagian utara Malaysia (Kedah, perlis,dan penang) cabang istimewa Ikatan Mahasiswa Muhammadiyah di Malaysia atau yang dikenal PCI IMM Malaysia melakukan perjalanan selama dua hari pada tanggal 1 – 2 mei 2022. Rombongan Yang disupiri oleh immawan ulin Yang juga ketua PCI IMM periode 2022/2024 bergerak Dari pukul 07.00 pagi.

Dari Kuala Lumpur ada 8 pengurus IMM Malaysia yang menyertai diantara Aunilah Ahmad (Ketua IMM Malaysia 2022/2024), Octavia Nuha (anggota bidang immawati), Mansurni Abadi (anggota penelitian dan riset), Husaini Ahmad (kabid perkaderan), Fachri Akbar (kabid media IMM Malaysia), dan Lainnya. Sebelum Sampai ke alor setar,rombongan menjemput Amalia isna (anggota penelitian dan riset ) dan dipenang menjemput Rajih Arraki (Sekum IMM Malaysia 2022/2024). Rombongan Tiba sekitar pukul 19.00 MYT di dataran masjid Zahir Yang terletat Di pusat Alor setar,tidak jauh Dari menara setar Yang menjadi icon Kota Di utara Malaysia itu. Setiba disana rombongan Di sambut oleh kader Yang tengah belajar di Universiti Antarabangsa Albukhary yang di pimpin oleh Hendri yang juga ketua bahagian ekonomi IMM Malaysia. ”Kunjungan ini selain mempererat silahturahmi, juga untuk membahas hal-hal penting terkait pergerakan “, kata Aunilah Ahmad, mahasiswa politik UIA itu.

Selepas berbuka puasa, rombongan mengadakan rapat membahas agenda kepengurusan mendatang yang salah satunya akan mengadakan pelatihan tahap lanjut (LID) dan dasar (DAD). keesokan harinya, rombongan mengunjungi AIU untuk mengambil foto dan video ucapan lebaran. selepas itu rombongan bergerak ke Kuala nerang, dekat perbatasan thailand untuk bertemu dengan Pak tris Yang merupakan pengurus ranting muhammadiyah wilayah pandan ,Kuala Lumpur. pertemuan non formal Ini kemudian membahas rencana melawat ke Universiti Muhammadiyah Antarbangsa Malaysia (UMAM) di Arau, Perlis yang akan berdiri 2 tahun lagi Dan kemungkinan kunjungan ke selatan Thailand melalui Kedah. Setelah menyimak pengumuman Hari Raya idul fitri , telat pukul 11 Malam Rombongan bertolak pulang ke Kuala Lumpur Dan Sampai dini hari,untuk kemudian melanjutkan sholat ied di Masjid UIA.

Memperkuat Organisasi ala PCI IMM Malaysia 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo syaifulloh bin imam muhtasari kontraktor bina rumah ibs saif muhtar

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo
syaifulloh bin imam muhtasari kontraktor bina rumah ibs saif muhtar
syaifulloh bin imam muhtasari kontraktor bina rumah ibs saif muhtar
syaifulloh bin imam muhtasari kontraktor bina rumah ibs saif muhtar

Back to list