Infotainment

Netizen Salah Tafsir Perkataan ‘Watermark’, Perkongsian Tip Bersihkan Cermin Ini Buat Ramai Terhibur

Netizen Salah Tafsir Perkataan ‘Watermark’, Perkongsian Tip Bersihkan Cermin Ini Buat Ramai Terhibur
Netizen Salah Tafsir Perkataan 'Watermark', Perkongsian Tip Bersihkan Cermin Ini Buat Ramai Terhibur 1


Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini.

VOCKET

Setiap pemilik kereta pasti berasa geram apabila melihat cermin mempunyai kesan ‘tompok-tompok’ apabila air di atas permukaannya sudah kering, lebih-lebih lagi selepas hujan ataupun selepas basuh kereta sendiri.

Baru-baru ini seorang wanita telah berkongsi bebenang ciapan bagaimana dia berjaya menemukan sebuah produk yang dapat menanggalkan kesan ‘tompok-tompok’ tersebut.

Namun, jawapan-jawapan yang dikongsikan oleh pengguna Twitter yang lain telah membuatkan orang ramai terhibur dengan ciapan asal tersebut.

Ada yang menyamakan ‘watermark’ yang dikatakan oleh wanita ini dengan ‘watermark’ yang selalu ditinggalkan sebagai tanda pada gambar seperti seorang jurugambar fotografi telefon pintar tempatan terkenal di Twitter, @Ashsukamakan.

Tidak kurang juga ada yang meminta wanita itu ‘melanggan’ pakej premium untuk menghilangkan ‘watermark’ yang ada pada perisian-perisian mengubah suai gambar/video seperti PowerDirector, inShot dan KineMaster.

Tambah netizen lagi, mereka agak terkejut kerana cermin kereta tersebut menjadi berkilat-kilat seperti kualiti ‘HD’ selepas dilap menggunakan produk cecair yang dibeli oleh wanita tersebut di Shopee.

Pada masa yang sama juga ramai memberi cadangan untuk mendapatkan cecair lain berharga lebih murah yang ada dijual pada Eco Shop ataupun Mr.DIY.

Klik pautan di bawah untuk baca orang ramai memuji Kokom kerana tegas menolak permintaan peminat untuk membuat konten jenis ‘prank’ yang kerap dirakam oleh YouTuber tempatan.

Peminat Minta Buat Konten ‘Prank’, Pendirian Tegas Mr Kokom Buat Netizen Kagum

Dakwa Sekadar Hiburan, ‘Prank’ Tangkap Basah Kumpulan YouTuber Ini Undang Kerisauan Netizen

‘Sport Rim’ Bertukar Jadi Rim Kompang, Trailer Budak Kripto Cetus Tanda Tanya Peminat Filem


Netizen Salah Tafsir Perkataan 'Watermark', Perkongsian Tip Bersihkan Cermin Ini Buat Ramai Terhibur 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo syaifulloh bin imam muhtasari kontraktor bina rumah ibs saif muhtar

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list