Artikel Terkini

‘Pak guard’ ditahan pecah masuk rumah orang, siap santai buka baju & seluar

‘Pak guard’ ditahan pecah masuk rumah orang, siap santai buka baju & seluar
'Pak guard' ditahan pecah masuk rumah orang, siap santai buka baju & seluar 1

Jika kita merasakan yang rumah kita merupakan kawasan paling selamat, nampaknya kita harus memikirkan kembali hal tersebut.

Ini susulan perkongsian seorang pengguna Facebook dikenali sebagai Yuyun Nissa yang terkejut apabila mendapat notifikasi daripada kamera rakaman tutup (CCTV) di rumahnya yang mengesan kehadiran seseorang tak dikenali memasuki kediamannya.

Lebih merisaukan, individu tersebut seperti seseorang yang dikenali kerana melihat dari pakaian serta perwatakan, dia adalah pengawal keselamatan yang bertugas di kawasan perumahannya.

Lebih menakutkan, individu tersebut juga begitu mudah memasuki rumahnya walaupun semua pintu serta tingkap sudah dikunci.

'Pak guard' ditahan pecah masuk rumah orang, siap santai buka baju & seluar 2

Apa yang membuatkan wanita tersebut trauma adalah tindakan pengawal keselamatan itu yang membuka baju dan seluar kerjanya serta meluru naik ke tingkat atas rumah berkemungkinan mempunyai niat tidak baik kepada dirinya.

Bimbang ada hal yang lebih buruk berlaku, dia terus menghubungi kakak serta abang iparnya untuk menjengah sebenar rumah yang dimasuki individu tersebut.

 

'Pak guard' ditahan pecah masuk rumah orang, siap santai buka baju & seluar 3

Didapati lelaki itu segera melarikan diri setelah menyedari ada orang yang datang kerumah tersebut. Mereka sekeluarga telah membuat laporan polis dan keesokan harinya lelaki itu sudahpun ditangkap pihak berkuasa.

Difahamkan, suspek memang mempunyai kes dadah sebelum ini dan hal ini berkemungkinan membuatkannya berani memecah masuk ke rumah orang sesuka hati.

'Pak guard' ditahan pecah masuk rumah orang, siap santai buka baju & seluar 4

'Pak guard' ditahan pecah masuk rumah orang, siap santai buka baju & seluar 5

'Pak guard' ditahan pecah masuk rumah orang, siap santai buka baju & seluar 6

 

Walau bagaimanapun, Yuyun  Nissa mengucapkan ribuan terima kasih kepada pihak polis kerana cekap menyelesaikan kes tersebut.

Dia juga sempat menitipkan pesan kepada semua supaya berhati-hati kerana rumah yang mempunyai pengawal keselamatan juga belum tentu selamat.

Buat masa ini kes tersebut masih lagi berjalan dan pengguna Facebook berkenaan berharap supaya orang ramai dapat mendoakan agar urusannya dipermudah.

Sumber: Facebook Yuyun Nissa

 


'Pak guard' ditahan pecah masuk rumah orang, siap santai buka baju & seluar 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo syaifulloh bin imam muhtasari kontraktor bina rumah ibs saif muhtar

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list