Infotainment

Perisytiharan umat Melayu Islam

Perisytiharan umat Melayu Islam
Perisytiharan umat Melayu Islam 3

PERHIMPUNAN Agung Tahunan Putra kali keempat yang selesai bersidang telah membuat ketetapan 10 perkara bagi menyokong Ucapan Dasar Presiden yang diisytihar sebagai Perisytiharan Umat Melayu Islam.

Ucapan Dasar bertemakan Dilema Politik Malaysia oleh presidennya, Datuk Paduka Dr. Ibrahim Ali menetapkan seperti berikut:

1.Umat Melayu Islam berikrar dan bersumpah akan mempertahankan Islam sebagai Agama Persekutuan daripada diganggu-gugat oleh mana-mana pihak. Islam adalah agama Allah SWT yang tidak boleh disamaratakan dengan mana-mana agama lain. Penganut lain-lain agama boleh mengamalkan agama masing-masing sebagaimana yang termaktub di dalam Perlembagaan Persekutuan. Kalimah Allah dan tiga kalimah Arab lain iaitu Kaabah, Baitullah dan Solat hanya boleh digunakan untuk umat Islam sahaja serta tidak boleh digunakan dalam apa jua penerbitan penganut agama-agama lain.

2.Umat Melayu Islam mendokong gagasan Proklamasi Orang Melayu yang dilancar pada tarikh keramat iaitu 26 Syaaban 1444H bersamaan 19 Mac 2023. Gagasan Proklamasi Orang Melayu ini merupakan kebangkitan kesedaran dan keinsafan umat Melayu Islam masa kini agar bumi yang dipijak tidak menjadi milik orang akibat tindakan-tindakan melampau oleh kaum minoriti dan sikap yang tidak mengenang budi daripada semangat tolak ansur umat Melayu Islam selama ini. Umat Melayu Islam menolak dan menentang dengan tegas konsep Malaysian Malaysia dan Deklarasi Setapak 1967 yang dipelopori dan diperjuangkan oleh golongan ekstremis dan perkauman kerana ianya bertentangan dengan semangat Kontrak Sosial dan asas Perlembagaan Negara.

3.Umat Melayu Islam menolak dengan tegas amalan budaya kehidupan LGBT dan gaya hidup songsang di luar tabii yang bertentangan dengan ajaran dan akidah Islam termasuk pemikiran konsep pluralisma dan liberalisma yang melampau serta bertentangan dengan norma-norma budaya tempatan. Umat Islam menerima konsep hak asasi manusia setakat mana yang tidak bertentangan dengan syariah, akidah dan ajaran Islam.

4.Umat Melayu Islam menyokong program membasmi kemiskinan B40 tanpa mengira kaum untuk golongan B40, namun bertegas pengagihan kek ekonomi negara mestilah berdasarkan nisbah jumlah kaum secara adil dan saksama. Pemerkasaan hak keistimewaan orang Melayu wajiblah dilaksana dengan tegas mengikut Fasal 153 Perlembagaan Persekutuan. Semua dasar induk pembangunan ekonomi negara wajib berteraskan kepada Kontrak Sosial yang dipersetujui bersama dan Fasal 153 Perlembagaan Persekutuan bagi menentukan pembahagian kek ekonomi negara antara kaum terlaksana dengan sempurna dan bukan setakat retorik sahaja. Umat Melayu Islam bertegas tidak lagi mahu terjebak dengan politik ibarat kata ‘Menang Sorak Kampung Tergadai’. Jika kaum majoriti berada dalam tahap kemiskinan dan jurang perbedaan ekonomi yang ketara di mana kaum minoriti menguasai lebih dari 60% kek ekonomi negara, ianya menjurus kepada ancaman terhadap keselamatan negara.

5.Umat Melayu Islam mendesak dan berikrar akan berjuang ‘Biar Putih Tulang Jangan Putih Mata’ agar dikembalikan kedudukan keluasan peratus Tanah Rizab Melayu yang kini hanya tinggal 12 peratus daripada 50 peratus berdasarkan keseluruhan tanah negara ini sejajar dengan wasiat Raja-Raja Melayu. Tanah Rizab Melayu terkandung di dalam Perlembagaan Persekutuan, di mana jika tidak diganti ianya merupakan satu kesalahan jenayah. Suruhanjaya Siasatan Diraja (RCI) hendaklah ditubuhkan dengan segera bagi menyelesaikan isu Tanah Rizab Melayu yang tidak diganti dan ada yang bertukar hak milik kepada orang bukan Melayu. Pelik tapi benar.

6.Umat Melayu Islam dan Kaum Bumiputera yang merupakan kaum majoriti rakyat Malaysia bertegas supaya sistem pendidikan hanya melalui Satu Aliran Kebangsaan sahaja seperti yang termaktub di dalam Dasar Pelajaran Kebangsaan. Pendidikan satu aliran akan mendorong kepada integrasi nasional dan perpaduan kaum yang berkesan dalam proses membina negara bangsa. Pendidikan yang dilaksanakan di luar Kurikulum Dasar Pelajaran Kebangsaan adalah pendidikan bersifat anti-nasional dan apa-apa jua sumbangan oleh kerajaan kepada institusi ini adalah haram. Menolak dengan tegas desakan untuk pengiktirafan United Examination Certificate atau UEC kerana ianya melanggar Dasar Pelajaran Kebangsaan dan asas Perlembagaan Negara di bawah Perkara 151 dan 152.

7.Rakyat Malaysia bersatu untuk tidak berkompromi dengan isu-isu rasuah, penyalahgunaan kuasa, penggubahan wang haram dan apa jua kegiatan jenayah yang merosak sistem pentadbiran negara yang akibatnya rakyat menanggung penderitaan dan sengsara. Rakyat menolak dengan tegas dan kecewa sekiranya ada pihak yang sudah didakwa di mahkamah, sudah menjalani proses perbicaraan, tetapi akhirnya ada kes-kes mungkin digugur dengan cara melalui representasi kepada Peguam Negara. Campur tangan kuasa politik dalam sistem kehakiman negara akan menjejas kepercayaan rakyat kepada sistem kehakiman negara dan menghakis keyakinan pelabur-pelabur ke Malaysia. Perasuah, penyalahgunaan kuasa, penggubahan wang haram dan apa jua yang melibatkan jenayah yang merosak pentadbiran negara adalah musuh negara dan musuh rakyat. Hukuman terhadap perasuah, penyalahgunaan kuasa dan penggubah wang haram hendaklah dijadikan hukuman penjara dan rotan mandatori di hadapan khalayak ramai.

See also  PAC boleh tuntut Pharmaniaga dedah kos sebenar vaksin Covid-19, kata Dzulkefly

8.RCI hendaklah ditubuhkan segera bagi menyiasat kedudukan sebenar status terakhir kedudukan pendatang asing yang masuk secara sah mahupun secara haram ke negara Malaysia yang telah mencecah jumlah jutaan orang. Statistik jumlah yang dikeluarkan oleh agensi kerajaan adalah meragukan. Tidak sedikit pelancong-pelancong yang datang menggunakan visa pelancong dan visa pelajaran, namun tidak pulang ke tanah air setelah mereka memasuki Malaysia. Mengikut laporan Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) dianggarkan 1.2 juta warga Cina ‘hilang’ dan dijangka meningkat kepada dua juta pada tiga tahun akan datang. Jika angkara ini berterusan dan kerajaan ibarat bertindak seperti ‘Melepaskan Batok di Tangga’ sahaja, di mana ada pegawai penguatkuasa menerima rasuah sehingga pendatang asing bolos masuk ke negara dan ini akan menjadi ancaman kepada keselamatan negara sekarang dan akan datang.

9.Rakyat Malaysia hendaklah bersatu dengan tegas menolak pemimpin atau parti yang dilihat tidak bersih dan tidak berintegriti. Pemimpin yang telah mengangkat sumpah dan menerima Watikah Pelantikan dari DYMM yang di-Pertuan Agong gagal mengurus ekonomi negara, kejatuhan nilai ringgit 1 Dolar bersamaan RM4.62 adalah terburuk dalam sejarah Malaysia, hutang negara mencecah RM1.5 trilion, peningkatan inflasi berterusan, peningkatan kos sara hidup yang menjadi-jadi, masalah pengangguran belia dan anak muda makin buruk termasuk dianggarkan satu juta graduan belum mendapat pekerjaan, ketirisan dan kehilangan wang negara akibat tidak amanah sewajarnya ditolak oleh rakyat. Rakyat juga wajib menolak pemimpin dan parti yang hanya pandai bercakap kosong atau retorik, mengamal nepotisme, pembohong dan pendusta, hipokrit dan munafik kerana sifat-sifat inilah yang membawa kepada penderitaan rakyat dan kehancuran bangsa dan negara.

10.Askar Melayu Diraja hendaklah diperbesarkan kerana mereka menjadi benteng kepada keselamatan rakyat Malaysia terutama bagi umat Melayu Islam yang merupakan kaum asal Malaysia sebagaimana yang telah diwasiatkan oleh Raja-Raja Melayu. Maka, pasukan Askar Melayu mestilah diwujudkan satu batalion di setiap negeri bagi tujuan menjaga keselamatan rakyat dan negara. Pepatah mengatakan Sediakan Payung Sebelum Hujan adalah kata-kata keramat pejuang-pejuang bangsa dahulukala.- MalaysiaGazette

PENAFIAN: Artikel ini pandangan penulis dan tidak ada kena mengena dengan MalaysiaGazette

MGF07122019 PRESIDEN PUTRA01
Ibrahim Ali

Penulis ialah Presiden Putra, Datuk Paduka Dr. Ibrahim Ali

Perisytiharan umat Melayu Islam 3
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source

Kontraktor Bina Rumah IBS

LPPSA Kelayakan Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Rumah Kontena Pinjaman LPPSA Rumah Pasang Siap Kontena Murah Rumah Kabin Buat Rumah Atas Tanah Sendiri Pinjamana Perumahan Kerajaan Loan LPPSA Untuk Beli Rumah Kelayakan LPPSA Rumah Kontena Pasang Siap Rumah Pasang Siap Malaysia Rumah IBS Malaysia Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Selangor LPPSA Loan Kontraktor Rumah Kontraktor Rumah IBS Kontraktor Rumah IBS Di Selangor Kontraktor Bina Rumah di Batang Kali‎ Kontraktor Bina Rumah di Klang‎ Kontraktor Bina Rumah di 16 Sierra, Puchong Kontraktor Bina Rumah di Ampang Jaya Kontraktor Bina Rumah di Ara Damansara Kontraktor Bina Rumah di Balakong Kontraktor Bina Rumah di Bandar Baru Bangi Kontraktor Bina Rumah di Bandar Baru Klang Kontraktor Bina Rumah di Bandar Baru Selayang Kontraktor Bina Rumah di Bandar Botanic Kontraktor Bina Rumah di Bandar Bukit Puchong 1, Puchong Kontraktor Bina Rumah di Bandar Bukit Puchong 2, Puchong Kontraktor Bina Rumah di Bandar Bukit Puchong, Puchong Kontraktor Bina Rumah di Bandar Bukit Tinggi Kontraktor Bina Rumah di Bandar Country Homes Kontraktor Bina Rumah di Bandar D’Alpinia, Puchong Kontraktor Bina Rumah di Bandar Kinrara BK 1 Sehingga 6, Puchong Kontraktor Bina Rumah di Bandar Mahkota Cheras Kontraktor Bina Rumah di Bandar Nusa Rhu Kontraktor Bina Rumah di Bandar Puchong Utama, Puchong Kontraktor Bina Rumah di Bandar Puteri Puchong, Puchong Kontraktor Bina Rumah di Bandar Putra Permai Kontraktor Bina Rumah di Bandar Rasa Kontraktor Bina Rumah di Bandar Rinching Kontraktor Bina Rumah di Bandar Saujana Utama Kontraktor Bina Rumah di Bandar Seri Putra Kontraktor Bina Rumah di Bandar Sungai Buaya Kontraktor Bina Rumah di Bandar Sungai Long Kontraktor Bina Rumah di Bandar Sunway Semenyih Kontraktor Bina Rumah di Bandar Tasik Kesuma Kontraktor Bina Rumah di Bandar Teknologi Kajang Kontraktor Bina Rumah di Bandar Teluk Datok Kontraktor Bina Rumah di Bandar UtamaKontraktor Bina Rumah di Banting Kontraktor Bina Rumah di Batang Kali Kontraktor Bina Rumah di Batu 9 Cheras Kontraktor Bina Rumah di Batu Arang Kontraktor Bina Rumah di Bernam Jaya Kontraktor Bina Rumah di Bukit Antarabangsa Kontraktor Bina Rumah di Bukit Beruntung Kontraktor Bina Rumah di Bukit Gasing Kontraktor Bina Rumah di Bukit Komanwel Kontraktor Bina Rumah di Bukit Lanjan Kontraktor Bina Rumah di Bukit Raja Kontraktor Bina Rumah di Bukit RimauKontraktor Bina Rumah di Bukit Sentosa Kontraktor Bina Rumah di Bukit Tagar Kontraktor Bina Rumah di Bukit Tampoi Kontraktor Bina Rumah di Country Heights Kontraktor Bina Rumah di Damansara Damai Kontraktor Bina Rumah di Damansara Intan Kontraktor Bina Rumah di Damansara Jaya Kontraktor Bina Rumah di Damansara Perdana Kontraktor Bina Rumah di Damansara Utama Kontraktor Bina Rumah di Denai Alam Kontraktor Bina Rumah di Dengkil Kontraktor Bina Rumah di Dusun Tua Kontraktor Bina Rumah di Gombak SetiaKontraktor Bina Rumah di I-City Kontraktor Bina Rumah di Kajang Kontraktor Bina Rumah di Kalumpang Kontraktor Bina Rumah di Kampung Jenderam Hilir Kontraktor Bina Rumah di Kampung Kubu Gajah Dalam Kontraktor Bina Rumah di Kelana Jaya Kontraktor Bina Rumah di Kinrara Kontraktor Bina Rumah di Klang Kontraktor Bina Rumah di Kota Damansara Kontraktor Bina Rumah di Kuala Kubu Bharu Kontraktor Bina Rumah di Kuang Kontraktor Bina Rumah di Kwasa Damansara Kontraktor Bina Rumah di Lembah Beringin Kontraktor Bina Rumah di Mutiara Damansara Kontraktor Bina Rumah di Pandan Indah Kontraktor Bina Rumah di Pelabuhan Klang Kontraktor Bina Rumah di Pinggiran Cyberjaya Kontraktor Bina Rumah di Puchong, Selangor Kontraktor Bina Rumah di Bandar Puteri Bangi Kontraktor Bina Rumah di Rawang, Selangor Kontraktor Bina Rumah di Sungai Rinching Kontraktor Bina Rumah di Sabak, Selangor Kontraktor Bina Rumah di Sekinchan Kontraktor Bina Rumah di Selayang Kontraktor Bina Rumah di Semenyih Kontraktor Bina Rumah di Serendah Kontraktor Bina Rumah di Seri Kembangan Kontraktor Bina Rumah di Subang Bestari Kontraktor Bina Rumah di Subang Jaya Kontraktor Bina Rumah di Taman Tasik Semenyih Kontraktor Bina Rumah di Tanjung Sepat Kontraktor Bina Rumah di Teluk Datok Kontraktor Bina Rumah di Teluk Panglima Garang Kontraktor Bina Rumah di Tropicana Kontraktor Bina Rumah di UEP Subang Jaya Kontraktor Bina Rumah di Ulu Yam Kontraktor Bina Rumah di Gombak Kontraktor Bina Rumah di Hulu Langat Kontraktor Bina Rumah di Hulu Selangor Kontraktor Bina Rumah di Kuala Langat Kontraktor Bina Rumah di Kuala Selangor Kontraktor Bina Rumah di Petaling Jaya Kontraktor Bina Rumah di Sabak Bernam Kontraktor Bina Rumah di Sepang Kontraktor Bina Rumah di Selangor Kontraktor Bina Rumah di Kuala Lumpur Kontraktor Bina Rumah di Shah Alam Kontraktor Bina Rumah di Kapar Kontraktor Bina Rumah di Meru Kontraktor Bina Rumah di Puncak Alam Kontraktor Rumah Bina Rumah Pinjaman LPPSA Pengeluaran Kwsp Spesifikasi Rumah Rumah IBS Pelan Rumah Rekabentuk Rumah Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Kontraktor Rumah Selangor Rumah Banglo Kos Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Syarat Bina Rumah Atas Tanah Sendiri LPPSA Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Kelantan Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Sarawak Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Kerajaan Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Sabah Pinjaman Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Kedah Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Kelantan Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Selangor Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Kedah Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Johor Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Terengganu Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Perak Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Sarawak Bina Rumah Atas Tanah Sendiri MelakaBina Rumah Atas Tanah Sendiri Negeri Sembilan Bantuan Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Kos Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Pinjaman Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Syarat Bina Rumah Atas Tanah Sendiri LPPSA Loan Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Permohonan Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Cara Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Skim Bina Rumah Atas Tanah Sendiri 2021 Pakej Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Kelebihan Bina Rumah Atas Tanah SendiriBina Rumah Bawah 100k Kelantan Bina Rumah Sendiri Kos Bina Rumah 2022 Kos Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Kelantan Pengalaman Buat Loan Untuk Bina Rumah Bina Rumah Murah Kontraktor Bina Rumah Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Bina Rumah Bajet 50k Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Selangor Bina Rumah Sendiri Tanpa Kontraktor Bina Rumah Bajet 30k Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Kedah Bina Rumah Bajet 10k Bina Rumah Bajet 50k Selangor Bina Rumah SendiriBantuan Bina Rumah Atas Tanah SendiriKos Bina Rumah 2022Kos Bina Rumah 20×30 Pinjaman Bina Rumah Atas Tanah SendiriPengalaman Buat Loan Untuk Bina Rumah Kalkulator Bina Rumah Sendiri Pengeluaran Kwsp Untuk Bina Rumah Loan LPPSA Untuk Bina Rumah Kos Bina Rumah Bajet Kos Bina Rumah Kampung Bina Ayat Rumah Tangga Binatang Di Dinding Rumah Pinjaman LPPSA Beli Tanah Pinjaman LPPSA Ubahsuai Rumah Pinjaman LPPSA Beli Rumah Pinjaman LPPSA Bina Rumah Pinjaman LPPSA Untuk Beli Tanah Pinjaman LPPSA Untuk Bina Rumah Pinjaman LPPSA Beli Tanah Pertanian Pinjaman LPPSA Jenis 5 Pinjaman LPPSA Atau Bank Semak Baki Pinjaman LPPSA Semakan Baki Pinjaman LPPSA Semak Baki Pinjaman LPPSA Sms Jenis Pinjaman LPPSA Syarat Pinjaman LPPSA Kelayakan Pinjaman LPPSA Jadual Kelayakan Pinjaman LPPSA Tuntutan Pindah Rumah Pinjaman LPPSA Syarat Pinjaman LPPSA Bina Rumah Borang Tuntutan Pindah Rumah Pinjaman LPPSA Pinjaman Perumahan LPPSA Pinjaman Ubahsuai Rumah LPPSA Pinjaman Kedua LPPSA Pinjaman Kedua LPPSA Untuk Ubahsuai Rumah Pinjaman Perumahan LPPSA Vs Bank Pinjaman Bank Ke LPPSA Pinjaman Bersama LPPSA Pengiraan Kos Bina Rumah Sendiri Cara Jimat Buat Rumah Sendiri Bina Rumah Sendiri Tanpa Kontraktor Pengalaman Bina Rumah Sendiri Kos Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Sabah Pinjaman Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Kerajaan Kos Bina Rumah 20×30 Kos Bina Rumah Paling Murah 2022 Harga Upah Tukang Rumah 2022 Kos Bina Rumah Kampung Kos Bina Rumah Bajet Anggaran Kos Bina Rumah 3 Bilik Kos Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Kalkulator Bina Rumah Sendiri Rate Loan Rumah Kelayakan Loan Rumah Pinjaman Perumahan Public Bank Interest Bank Loan Rumah 2023 Interest Loan Rumah 2023 Berapa Lama Bank Proses Loan Rumah Cara Kira Interest Loan Rumah Bank Loan Rumah Terbaik Interest Bank Loan Rumah Public Bank Loan Rumah Affin Bank Loan Rumah Letter Offer Bank Loan Rumah Rhb Bank Loan Rumah Calculator Hong Leong Bank Loan Rumah Mbsb Bank Loan Rumah Rhb Bank Loan Rumah Cimb Bank Loan Rumah Agrobank Loan Rumah Bank Mana Senang Lulus Loan Rumah Bank Rakyat Loan Rumah Bank Islam Loan Rumah Bank Terbaik Untuk Loan Rumah Bank Call Untuk Pengesahan Loan Rumah Bank Muamalat Loan Rumah Bank Yang Mudah Lulus Loan Rumah Bank Akan Call Untuk Loan Rumah Bank Mbsb Loan Rumah Bank Islam Loan Rumah Contact Number LPPSA

See also  2 budak perempuan lemas di Pantai Bagan Lalang