Artikel Terkini

Polis tahan 15 individu terlibat kes pergaduhan di Raub

Polis tahan 15 individu terlibat kes pergaduhan di Raub
Polis tahan 15 individu terlibat kes pergaduhan di Raub 1

KUANTAN – Seramai 15 individu berusia 15 hingga 50 tahun ditahan susulan kes rusuhan di tepi jalan hadapan Taman Kelau Jaya di Raub dekat sini semalam.

Ketua Polis Daerah Raub, Superintendan Mohd Shahril Abd Rahman berkata, siasatan awal mendapati punca pergaduhan disebabkan tindakan pengadu menegur sekumpulan lelaki yang memarahi beberapa orang remaja lelaki di tempat kejadian.

Tambahnya tindakan pengadu itu kemudiannya menimbulkan pertengkaran mulut dan berakhir dengan pergaduhan.

“Polis telah menerima satu aduan semalam daripada serorang lelaki mendakwa berlaku satu pergaduhan yang berlaku pukul 10.30 malam dalam kejadian 7 Mac lalu.

“Ekoran daripada kejadian tersebut, pihak polis telah membuat tangkapan terhadap  15 orang suspek di sekitar kawasan Sungai Ruan.

“Manakala saki baki mereka yang dipercayai terlibat dalam pergaduhan tersebut masih giat dijalankan oleh polis,” katanya menerusi kenyataan hari ini.

Mohd Shahril berkata, kes masih dalam siasatan lanjut di bawah Seksyen 147 Kanun Keseksaan iaitu merusuh.

Polis menasihati orang ramai supaya sentiasa mematuhi undang-undang dan menjaga kesejahteraan serta keamanan masyarakat dan tindakan tegas akan diambil ke atas mana-mana individu menganggu ketenteraman awam.

Orang ramai yang mempunyai sebarang maklumat tentang kejadian tersebut boleh menghubungi bilik gerakan Ibupejabat Polis Daerah Raub di talian 09-355 2222. – MalaysiaGazette

Polis tahan 15 individu terlibat kes pergaduhan di Raub 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo