Artikel Terkini

Resepi Kuey Teow Sup Chinese Style Cara Daddy, Mudah Sangat & Sedap!

Resepi Kuey Teow Sup Chinese Style Cara Daddy, Mudah Sangat & Sedap!

Daddy Khairul berkongsi cara mudah menyediakan sajian Kuey Teow Sup Chinese Style yang sangat sedap. Sesuai dinikmati seisi keluarga pada bila-bila masa.

Jom ikuti resepi yang dikongsi. Selamat mencuba!

Resepi Kuey Teow Sup Chinese Style Cara Daddy, Mudah Sangat & Sedap!

Hujan-hujan gini sedap hirup sup weh.Kalau kau ada barang-barang ni maka kau boleh cuba buat.

Bahan-bahan:

  • 1 bungkus kueteow, kau celur dan toskan.
  • 1/2 ekor ayam potong besar.
  • 1 paket fishball.
  • 1 paket fishcake.
  • 2 ketul kiub pati ayam.
  • ½ batang lobak putih atau sengkuang potong kecil.
  • 1 ikat sayur pokchoy atau sawi kalau nak.
  • 1 ikat daun sup dan daun bawang.
  • 1 labu bawang putih.
    Yang lain barang tu dah ada kat rumah.

Resepi Kuey Teow Sup Chinese Style Cara Daddy, Mudah Sangat & Sedap!

Cara nak masak dia senang ya ampun.

1. Rebus ayam sampai mendidih dan masukkan kiub pati ayam dan potongan lobak putih atau sengkuang jika ada. Tunggu 5 minit pastu masukkan potongan daun bawang dan juga fishball dan fishcake, kacau sekejap dan tutup api. Siap.

Resepi Kuey Teow Sup Chinese Style Cara Daddy, Mudah Sangat & Sedap!

2. Hiris 1 labu bawang putih. Pastu goreng dengan minyak yang banyak dan api yang perlahan sampa kekuningan, masukkan 2 sudu kecil garam dan kacau sekejap lalu terus tutup api dan tuang dalam bekas. Minyak itu yang kita nak.

3. Potong cili padi ikut banyak mana korang suka, masukkan kicap dan perah limau nipis. Siap

Resepi Kuey Teow Sup Chinese Style Cara Daddy, Mudah Sangat & Sedap!

4. Isi ayam bahagian dada kau keluarkan dan carik-carikkan seperti kau carik hatiku dulu. Pedih.

5. Sayur sawi atau pokchoy kau celur sekejap. Jangan lama, nanti layu sangat macam cinta kau padaku. Lemahh.

Resepi Kuey Teow Sup Chinese Style Cara Daddy, Mudah Sangat & Sedap!

Pastu hidangkanlah ikut kreativiti kalau nak bergambar atau hidang ikut tekak kalau nak ngap terus.

Kredit: Khairul Abdullah

Resepi Kuey Teow Sup Chinese Style Cara Daddy, Mudah Sangat & Sedap!

Jom, join Gathering Ibu Hamil Menawan sekarang! Banyak aktiviti dan hadiah menarik menanti dan penampilan istimewa Pn. Nad Masrom. Klik DAFTAR segera!


kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo syaifulloh bin imam muhtasari kontraktor bina rumah ibs saif muhtar

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo
syaifulloh bin imam muhtasari kontraktor bina rumah ibs saif muhtar
syaifulloh bin imam muhtasari kontraktor bina rumah ibs saif muhtar
syaifulloh bin imam muhtasari kontraktor bina rumah ibs saif muhtar

Back to list