Infotainment

“Saya Ragu Nak Berkerja Dengan Rakan Lakon Lelaki Saya Sekarang” – Nadiya Nisaa Tampil Bersuara

“Saya Ragu Nak Berkerja Dengan Rakan Lakon Lelaki Saya Sekarang” – Nadiya Nisaa Tampil Bersuara
“Saya Ragu Nak Berkerja Dengan Rakan Lakon Lelaki Saya Sekarang” – Nadiya Nisaa Tampil Bersuara 1

Pelakon Nadiya Nisaa akui masih terdapat segelintir penggiat seni tempatan yang tidak mempedulikan soal adab dan etika semasa bekerja.

“Saya Ragu Nak Berkerja Dengan Rakan Lakon Lelaki Saya Sekarang” – Nadiya Nisaa Tampil Bersuara 2

Nadiya atau nama sebenar Nadiyatul Nisaa binti Kamaruddin berkata disebabkan sikap sambil lewa itu, ramai yang tidak bertanggungjawab terhadap peranan masing-masing dalam menghasilkan sesebuah karya atau penerbitan produksi.

Nadiya Nisaa

Pelakom filem Cun! itu berkata dia sentiasa menyokong segala usaha kepada perubahan bagi mewujudkan perkembangan dan cara kerja yang positif dalam industri.

Berikutan kes baru-baru ini, telah membuka mata kita bahawa masih ada yang buta akan soal adab dan etika bekerja.

Nadiya, 36, akui berasa ragu untuk bekerja dengan rakan artis lelakinya sekarang dan menegaskan agar piagam yang diadaptasi daripada Code of Conducts & Standard Practice (CoC) harus diadakan segera supaya dia boleh berbincang dan mengusulkan pada pihak produksi yang sedang dia jalani pengambaran sekarang.

Sebanyak 29 syarikat, anggota gabungan serta 50 penggiat seni filem, TV dan penerbitan mengadakan inisiatif untuk berikrar menyokong satu Tatakelakuan bagi misi menjaga integriti industri hiburan tempatan.

Kerjasama Gabungan Pelakon Berintegriti Malaysia (Iman) dan Persatuan Penerbit Filem Iklan Malaysia (PPFIM) berikrar menyokong inisiatif itu yang meliputi hal-hal diskriminasi, gangguan dan buli dalam industri hiburan.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ FacebookTwitterInstagramTelegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.


“Saya Ragu Nak Berkerja Dengan Rakan Lakon Lelaki Saya Sekarang” – Nadiya Nisaa Tampil Bersuara 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo syaifulloh bin imam muhtasari kontraktor bina rumah ibs saif muhtar

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list