Artikel Terkini

“Saya rasa sangat bebas sekarang!” -Sajat gembira berjaya tukar status jantina

“Saya rasa sangat bebas sekarang!” -Sajat gembira berjaya tukar status jantina

Baru-baru ini, dalam satu live Instagram usahawan kontroversi, Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman atau lebih dikenali sebagai Nur Sajat memaklumkan bahawa dia sudah menukar jantinanya kepada wanita secara sah di Australia.

Menerusi laporan dari Kosmo! lagi, Sajat, 35 mengakui  berasa seperti dilahirkan semula dan sangat gembira kerana proses menukar status jantina di negara itu sangat mudah dilakukan.

“Saya gembira sangat semua dah selesai. Saya tukar ‘gender’ saya. Saya rasa selesa menjadi wanita, saya hargai kerana negara ini faham keadaan saya dan saya rasa sangat bebas sekarang.” katanya.

Sajat juga menyatakan yang dia akan kekal menggunakan nama Nur Sajat seperti yang semua orang sudah tahu sebelum ini.

Perkara tersebut diberitahu ketika salah seorang pengikutnya bertanya tentang nama baru selepas menukar status jantina di ruangan komen live Instagram tersebut.

Terdahulu, usahawan kosmetik itu difahamkan telah berhijrah ke Australia selepas berasa tidak selamat berada di Malaysia.

Beberapa waktu sebelum ini juga dia ada menyatakan mahu menjual rumah banglo miliknya dengan harga jutaan ringgit selepas beberapa perabot di dalam kediaman tersebut dilelong.

Untuk makluman, Sajat telah menjadi buruan pihak berkuasa sehingga melarikan diri ke Thailand sebelum ditahan oleh pihak Imigresen pada 8 September 2021 kerana memiliki pasport tidak sah.

Sumber: Kosmo! kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo syaifulloh bin imam muhtasari kontraktor bina rumah ibs saif muhtar

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list