Infotainment

Selepas Switzerland, Ebit Lew Bawa Bidadari & Anak-Anak Bercuti Ke Paris

Selepas Switzerland, Ebit Lew Bawa Bidadari & Anak-Anak Bercuti Ke Paris
Selepas Switzerland, Ebit Lew Bawa Bidadari & Anak-Anak Bercuti Ke Paris 1

Meskipun terpalit dengan kontroversi panas, namun pendakwah terkenal Ustaz Ebit Lew dilihat tetap tenang meneruskan kehidupannya seperti biasa.

Minggu lalu, Ebit Lew berkongsikan beliau membawa isteri dan anak-anak makan angin ke Switzerland. Nampaknya, selepas Switzerland, Ebit membawa keluarganya bercuti ke Paris pula.

BACA: Ebit Lew Bawa Isteri, Anak-Anak Bercuti Ke Switzerland

Menerusi satu perkongsian di Facebook, Ebit membawa keluarganya ke Disneyland. Melihatkan foto dikongsikan, Ebit dilihat sangat gembira menghabiskan masa bersama keluarga.

Dalam entri tersebut, Ebit turut menitipkan nasihat supaya mengutamakan keluarga kerana doa anak-anak adalah anugerah terbesar apabila kita sudah tiada nanti.

Dalam pada itu, Ebit berkata ciptalah kenangan bersama keluarga kerana meggembirakan keluarga juga adalah sunnah Nabi Muhammad.

“Dunia sementara akhirat selamanya. Satu hari kita dah tiada. Doa anak-anak ialah anugerah Allah yang terbesar. Berillah masa untuk anak-anak. Bagi anak-anak cinta sayang ialah masa. Masa ini akan berlalu.

“Tetapi kenangan bersama mereka akan menjadi amal dan pahala di akhirat nanti. Menggembirakan keluarga sunnah Baginda Nabi Muhammad Solallahu alaihi wasallam,” tulisnya.

Perkongsian Ebit itu mendapat pelbagai reaksi daripada neteizen yang turut mendoakan dipermudahkan perjalanan serta kesejahteraan ketika bercuti.


Selepas Switzerland, Ebit Lew Bawa Bidadari & Anak-Anak Bercuti Ke Paris 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo syaifulloh bin imam muhtasari kontraktor bina rumah ibs saif muhtar

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list