Artikel Terkini

StarHill Gallery Pusat Beli Belah Ikonik Di Kuala Lumpur

StarHill Gallery Pusat Beli Belah Ikonik Di Kuala Lumpur
StarHill Gallery Pusat Beli Belah Ikonik Di Kuala Lumpur 1

Jika ke Bukit Bintang pastinya anda akan melalui Starhill Gallery sebuah pusat membeli belah ikonik di Kuala Lumpur ini. Pastinya kagum dengan reka bentuk dan sentuhan binaan Starhill Gallery ini bukan.

StarHill Gallery Pusat Beli Belah Ikonik Di Kuala Lumpur 2

Starhill Gallery mungkin merupakan pusat beli-belah yang paling ikonik di Kuala Lumpur, yang menampilkan rangkaian kedai mewah dan restoran mewah yang luar biasa. Cadangan reka bentuk Spark menangani reka cipta semula muka hadapan Galeri Starhill yang sedia ada menghadap Bukit Bintang. Ciptaan semula Galeri Starhill ini direka oleh Stephen Pimbley, Pengarah Pengasas Spark dan Arkitek di sebalik Clarke Quay yang sangat popular di Singapura.

StarHill Gallery Pusat Beli Belah Ikonik Di Kuala Lumpur 4

StarHill Gallery Pusat Beli Belah Ikonik Di Kuala Lumpur 6

Stephen berkata, “Tidak seperti kebanyakan pusat membeli-belah yang menghadap jalan di Kuala Lumpur, muka hadapan baharu kami untuk Galeri Starhill terlibat secara teguh dengan persekitaran awam dan menjana sambungan visual yang berharga di sepanjang bahagian Bukit Bintang ini melalui pejalan kaki di sekitarnya. Pereka telah mereka bentuk suar untuk Galeri Starhill yang meraikan hubungannya dengan bandar ini.”

Reka bentuk Spark telah membuka bahagian hadapan yang memberikan banyak minat visual melalui hadapan kedai berterusan yang membalut bangunan sedia ada dalam balutan kristal kaca dan panel batu. Muka hadapan baharu menyerupai “juraian air” dan patung-patung purba Greece dan Rom, serta gaun yang dibuat dengan cantik dijual di dalam Galeri Starhill.

StarHill Gallery Pusat Beli Belah Ikonik Di Kuala Lumpur 8

StarHill Gallery Pusat Beli Belah Ikonik Di Kuala Lumpur 10

StarHill Gallery Pusat Beli Belah Ikonik Di Kuala Lumpur 12

StarHill Gallery Pusat Beli Belah Ikonik Di Kuala Lumpur 14

Fasad keluli ringan, batu dan kaca, Spark adalah yang pertama seumpamanya di Malaysia yang menerima teknologi muka depan termaju daripada jurutera Perancis RFR, pasukan yang menghantar Piramid di Paris Louvre. Spark menggantikan kafe di pintu masuk Galeri Starhill dengan pavilion beli-belah tiga ketinggian ikonik untuk peruncit mewah Perancis LVMH dan jenama kosmetik mereka Sephora. Sephora pula disambungkan ke Starhill melalui jambatan tingkat satu yang menembusi muka hadapan kristal baharu.

Spark, bersama-sama dengan YTL, sengaja membina bangunan kompleks menggunakan hanya bahan terbaik yang menyumbang kepada landskap Kuala Lumpur. Sinergi dengan kualiti tinggi jenama serta produk, dan pengalaman pengunjung istimewa di dalam Starhill Gallery tidak dapat dinafikan.

Muka hadapan yang dipenuhi kristal Starhill Gallery dan Pavilion Sephora telah mewujudkan identiti baharu ikonik untuk Galeri Starhill, mengesahkan kedudukannya sebagai destinasi utama untuk pusat membeli-belah mewah di Asia Tenggara.

Arkitek: Spark
Gambar : Lin Ho

StarHill Gallery Pusat Beli Belah Ikonik Di Kuala Lumpur 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo syaifulloh bin imam muhtasari kontraktor bina rumah ibs saif muhtar

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list