Artikel Terkini

Susun Bilik Tidur Anak Yang Bersekolah

Susun Bilik Tidur Anak Yang Bersekolah
Susun Bilik Tidur Anak Yang Bersekolah 1

Anak-anak dah masuk sekolah? Confirm macam-macam keperluan yang perlu kita sediakan. Nak susun bilik tidur anak yang bersekolah bukanlah satu perkara mudah. Tapi adakala kalau semua dihimpunkan di sebuah bilik memang sendat , padat dan sesak jadinya. Bagaimana boleh kita atasi masalah ini? Inilah dia yang dikatakan isu di ruang sempit.

Susun Bilik Tidur Anak Yang Bersekolah 2

Susun Bilik Tidur Anak Yang Bersekolah 4

Ruang kompak selalunya pereka memberi idea bagaimana semua keperluan si anak dimuatkan dengan kreatif dalam sebuah ruang. Apa lagi jika mereka berkongsi ruang yang ada. Keselesaan juga sangat penting. Sebab tulah ada yang malas buat kerja sekolah atau payah nak faham apa yang dibaca kerana faktor sekeliling yang mengganggu. Rimas.

Susun Bilik Tidur Anak Yang Bersekolah 6

Susun Bilik Tidur Anak Yang Bersekolah 8

Pilihan warna terang dan ceria – Galakan dan dorongan si manja perlu ada. Semangat untuk mereka belajar perlu dirangsangkan dengan pilihan warna ceria bagi ruang kamar dan juga ruang belajar mereka. Gantungkan hasil lukisan atau hasil exam mereka yang cemerlang sebagai galakan dan semangat untuk mereka terus maju.Ia juga boleh menjadi hiasan. Cuma pilih satu dindng sahaja agar nampak tersusun. Bukan serata kamar.

Susun Bilik Tidur Anak Yang Bersekolah 10

Susun Bilik Tidur Anak Yang Bersekolah 12

IKLAN

Perabot dwi fungsi – Cuba cari perabot dwi fungsi yang boleh mereka laras sebagai memenuhi aktiviti di dalam sebuah kamar. Misalnya meja lipat yang boleh disimpan secara vertical, kerusi dan pelbagai lagi untuk mereka sama-sama pelajar dan menyiapkan home work.Jadi ruang tetap kemas meski pun mereka perlu bergotong royong mengeluar dan menyimpan segala perabot dan kelengkapan yang ada.

Susun Bilik Tidur Anak Yang Bersekolah 14

Susun Bilik Tidur Anak Yang Bersekolah 16

Penstoran bijak dan kreatif- Ini  sangat penting. Maklumlah sekolah dan keperluannya sangat banyak. Selain daripada kabinet terbuka, pra-para juga sangat penting dalam menempatkan bahan bacaan mereka. Jika anda rasa ruang kamar agak sendat dan memberi kepayahan bagi mereka mencari barang, kabinet terbuka juga sesuai untuk memudahkan anak-anak menyimpan beg, buku, pakaian dan lain-lain.

Susun Bilik Tidur Anak Yang Bersekolah 18

IKLAN

Susun Bilik Tidur Anak Yang Bersekolah 20

Kitaran udara segar- Habuk dah tentu akan terkupul. Setiaphujung minggu, pastikan mereka buka jendela, suruh anak-anak ini sendiri lap habuk di bilik mereka dengan bulu ayam. Buka kipas dan mugkin jika ada yang alah pada habuk dapatkan penyegar udara yang kini semakin popular di kalangan tuan rumah.

Susun Bilik Tidur Anak Yang Bersekolah 22

Susun Bilik Tidur Anak Yang Bersekolah 24

Susun Bilik Tidur Anak Yang Bersekolah 26

IKLAN

Susun Bilik Tidur Anak Yang Bersekolah 28

Susun Bilik Tidur Anak Yang Bersekolah 30

Tag semua barang- Jangan lupa tag semua barang dan ruang menyimpan. Nanti bergaduh pula sesama adik beradik. Berebut tempat menyimpan barang-barang yang diperlukan. Lebih memburukkan keadaan lupa di mana mereka simpan sampai satu rumah terpaksa di selongkar.

Susun Bilik Tidur Anak Yang Bersekolah 32

Susun Bilik Tidur Anak Yang Bersekolah 34

Susun Bilik Tidur Anak Yang Bersekolah 36

 

Susun Bilik Tidur Anak Yang Bersekolah 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo syaifulloh bin imam muhtasari kontraktor bina rumah ibs saif muhtar

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list