Infotainment

Video Lebih Cepat Siap Dengan Multi-Frame Rendering Pada After Effects

Video Lebih Cepat Siap Dengan Multi-Frame Rendering Pada After Effects
Video Lebih Cepat Siap Dengan Multi-Frame Rendering Pada After Effects 1

Kerjaya sebagai video editor merupakan pekerjaan yang renyah, mengambil masa, dan memerlukan keupayaan komputer berprestasi tinggi. Sejajar dengan perubahan teknologi, Adobe akhirnya memperkenalkan Multi-Frame Rendering pada perisian After Effects mereka. 

Kemaskini Multi-Frame Rendering ini membolehkan proses rendering dapat dijalankan dengan lebih pantas dan efisien. Jika dahulu rendering lebih bersifat linear, atau apabila diperlukan pengguna, dengan Speculative Preview, proses rendering dan preview boleh bermula apabila pengguna melakukan kerja lain.

Seperti contoh, sekiranya anda sedang melakukan kerja pada After Effects, kemudian bos anda memanggil anda dan anda meninggalkan komputer sebentar, proses rendering untuk ‘preview’ akan bermula. Sekembalinya anda ke meja anda, anda boleh terus melihat hasil ‘preview’ tersebut. 

Dan memandangkan ‘cache preview’ ini telah dihasilkan, apabila anda ingin melakukan ‘Full rendering’, ia tidak akan mengambil masa yang lama. Ini sekaligus memendekkan tempoh rendering yang diperlukan. Dan jika ia masih mengambil masa yang lama, anda juga boleh mengaktifkan notifikasi pada After Effects.

Video Lebih Cepat Siap Dengan Multi-Frame Rendering Pada After Effects
Video Lebih Cepat Siap Dengan Multi-Frame Rendering Pada After Effects 7

Dengan aktifnya notifikasi tersebut, sebaik sahaja Rendering disiapkan, notifikasi akan dihantar kepada peranti anda yang mempunyai aplikasi Creative Cloud. Jadi anda boleh meluangkan masa anda untuk melakukan kerja lain, atau berehat sewaktu menunggu rendering siap. 

Satu lagi manfaat dari teknologi Multi-frame Rendering ini adalah Composition Profiler. Composition Profiler akan memberikan petunjuk mengenai masa yang akan diambil oleh sesetengah elemen grafik didalam karya After Effects anda. Seperti contoh dari gambar diatas, terdapat fail yang akan memakan masa bagi proses Rendering akhir, jadi mungkin ada baiknya fail tersebut dioptimasikan terlebih dahulu.

Video Lebih Cepat Siap Dengan Multi-Frame Rendering Pada After Effects 3
Video Lebih Cepat Siap Dengan Multi-Frame Rendering Pada After Effects 8

Dengan adanya kemaskini yang menyertakan teknologi Multi-frame Rendering ini, ia pasti dapat menjimatkan masa pengguna After Effects, dan membolehkan mereka lebih laju lagi bukan sahaja untuk menyiapkan kerja, bahkan mengimbangi masa kerja dan keluarga.

Video Lebih Cepat Siap Dengan Multi-Frame Rendering Pada After Effects 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo syaifulloh bin imam muhtasari kontraktor bina rumah ibs saif muhtar

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list